Aktivne elektronske komponente – diode

Glavna podela elektronskih komponenti je na aktivne elektronske komponente i na pasivne elektronske komponente. Jednu od glavnih podgrupa u okviru aktivnih elektronskih komponenti čine diode.

VREMEPLOV se trudi da na svom lageru u svakom trenutku ima sve najtraženije vrste i modele elektronskih komponenti. To važi za diode, koje spadaju u aktivne komponente.

Aktivne komponente smo podelili na par podgrupa: Integralna Kola, Tranzistori, Tiristori, Grec i Diode. Diode smo dalje podelili na još par podgrupa, i to: Signalne diode, Ispravljačke diode, Brze i Ultra brze diode, Šotki diode, Zener diode.

Dioda je jedna od najčešće korišćenih elektronskih komponenti, njena glavna karakteristika je da struju koja protiče kroz nju propušta u jednom smeru uz nikakav ili veoma mali otpor, dok u suprotnom smeru pruža totalni tj. takozvani beskonačni otpor. Iz tog razloga dioda ima provodni i neprovodni smer. Te karakteristike dovode do daljih podela u ovoj grani elektronskih komponenti.

Na VREMEPLOV sajtu za online kupovinu, u meniju lako možete odabrati koju vrstu elektronske komponente tražite, kao i da vidite da li je trenutno imamo na stanju. Takođe, VREMEPLOV za većinu elektronskih komponenti daje popust na količinu, u prevodu, što više kupite, jeftinije ćete plaćati po komadu.e

 

 

Sem u elektronici, diode su zastupljene i u industrijskoj energetici. Sa ponosom možemo da kažemo da smo zastupnici za Nemačku kompaniju SEMIKRON koja je jedan od najvećih i najpouzdanijih marki kada je u pitanju industrijska energetika.
Bez obzira da li tražite diode za rad u vašoj radionici ili laboratoriji, ili su vam potrebne SEMIKRON diode za mašinu u fabrici ili rendgen aparat. Posetite naš sajt ili nas pozovite na telefon 011/23-22-161.

VREMEPLOV već 27 godina unapređuje uslugu, prati trendove i proširuje ponudu elektronskih komponenti kako bi ostavio što bolje utiske, kako na Vas tako i na sve ostale za koje se nadamo da će takođe postati deo onih koji došli kao mušterije a ostali kao prijatelji.

VREMEPLOV je ekskluzivni zastupnik za SEMIKRON (industrijska energetika)
VREMEPLOV je ekskluzivni zastupnik za ELECTROLUBE (hemija za industrijsku energetiku i elektronske komponente)
VREMEPLOV je distributer za EATON (industrijska energetika i elektronske komponente)
VREMEPLOV je distributer za PADA (hladnjaci za industrijsku energetiku i elektronske komponente)

0 Komentari

Ostavi komentar

Želite da se pridružite diskusiji?
Slobodno komentarišite!

Ostavi odgovor