Čemu služe ventilatori?

Predstavljamo vam bitan proizvod u vašem životu. Danas svi koristimo računare, neko za posao kako bi radio u programu, neki za internet pretrage. Zajednička stvar jeste sam kompjuter, da budemo precizniji – računar. Primetili ste sigurno nekada da je vaše kućište vrelo, hladnim danima lepo posluži kada sezona grejanja još nije krenula, dok ipak leti zna da smeta kada klima ne može da spusti temperaturu na skromnih, 24 stepena.

Zašto se to dešava?

Ventilatori su namenjeni da pomognu pri rahlađivanju uređaja. Kod elektronike veoma bitna stavka je da se uređaji poput kompjutera, servera i mašina ne pregreju. Zato se u njima postavlja hladnjak koji omogućuje takozvano prirodno hlađenje. Kada sam hladnjak nije dovoljan, njemu se dodaje ventilator kako bi dotok vazduha bio brži, tada se dešava forsirano hlađenje. Vremeplov vam danas predstavlja EE80251S3-999-A model, čije su specifikacije sledeće:
Dimenzija AxBxC: 80x80x25 mm
Snaga: 1.06V
Protok vazduha m³/h: 55.7
Nivo buke: 28dBA
Broj obrtaja u minuti: 2600
Model: Biksna
Proizvođač: Sunon

Naša ponuda je raznovrstna, pored modela EE80251S3-999-A, možete na našem sajtu Vremeplov, pronaći još mnoge Sunon ventilatore drugih specifikacija kao i drugih proizvođača poput, Sanyo Denki i EBM Papst .

0 Komentari

Ostavi komentar

Želite da se pridružite diskusiji?
Slobodno komentarišite!

Ostavi odgovor