Elektronske komponente

Generalno, elektronske komponente se dele na dve grupe. Aktivne elektronske komponente i pasivne elektronske komponente.
U grupi aktivnih elektronskih komponenti, značanjo mesto zauzima podgrupa INTEGRALNA KOLA ili skraćeno IC.
Integralno kolo je elektronska komponenta sa mikro čipom, koja se sastoji od više spojenih tranzistora, takođe integralno kolo u sebi sadrži i druge elektronske komponente kao što su: kondenzator,otpornici…
A u padajućem meniju na našem sajtu, podgrupa INTEGRALNA KOLA se deli na: analogna integralna kola, digitalna integralna kola, analogna/digitalna integralna kola, mikrokontroleri, mikroprocesori, memorijska kola.
Naravno, u VREMEPLOV-u , se trudimo da imamo sve što Vam je potrebno za rad sa elektronskim komponentama kao i za rad sa industrijskom energetikom.
Možemo da Vam ponudimo eksperimentalne pločice – protoboard. One su obavezni komad opreme za svakoga ko se bavi elektronikom. Da bez lemljenja testirate intgralno kolo ili bilo koju drugu elektronsku komponentu.

 


Takođe za sam za rad sa eksperimentalnim pločicama – protoboard potrebno je koristiti i dzamper kablove.

 


Za testiranje samo integralnog kola, u ponudi imamo podnožje od 28 pin-a TEX28

 


Da bi sve došlo na svoje mesto, potrebni su Vam:
Tinol žica ili kalaj, VREMEPLOV u svojoj ponudi ima veliki izbor tinol žica – kalaja, raznih debljina, gramaža, hemijskih sastava.

 


Naravno, kvalitet lemljenja ne zavisi samo od mirne ruke već i od pravilne pripreme i završnice.
Zato Vam savetujemo kupovinu fluksa, kalafonijuma, hemije u sprejevima.

 


VREMEPLOV je zastupnik Britanske firme ELECTROLUBE koja je svetski lider u proizvodnji hemije za elektronske komponente kao i industrijsku energetiku.
Za lakše lemljenje kao i samom manipulacijom od velike koristi su i razne lupe kao i držači sa lupama koje imamo u ponudi.

 


I naravno na samom kraju, VREMEPLOV ima bogatu ponudu lemilica. Od portabl lemilica na baterije, preko lemilica na gas, štapnih lemilica, pištolj lemilica sve do lemnih stanica.

 

 

VREMEPLOV je firma koja se već 27 godina bavi prodajom elektronskih komponenti i industrijskom energetikom. Zastupnici smo za lidere u svetu energetske elektronike Nemački SEMIKRON, hemije za elektronske komponente Engleski ELECTROLUBE kao i lidera u proizvodnji hladnjaka za elektronske komponente Italijanska PADA.

0 Komentari

Ostavi komentar

Želite da se pridružite diskusiji?
Slobodno komentarišite!

Ostavi odgovor